14. okt, 2015

Merci Paris

Romantikken blomstrer i Frankrikes hovedstad. Paris er en spektakulær by som anbefales på det sterkeste. 

Jeg er en eventyrlysten person som liker å reise. Oppleve. Erfare. Nyte. Paris er en av Europas mest spennende byer. Etter den store interessen for sykkelrittet Tour De France har Parisfeberen økt kraftig. Champs-Élysées har blitt en av verdens mest berømte gater. Kanskje ikke så rart når Triumfbuen pryder gaten med inngraverte navn av franske generaler. Shoppinggaten fylles også av handleglade turister som kan friste med merkevarer til en dyr penge. 

En av mine største spenningsmomenter var Eiffeltårnet. Er det så spektakulært som alle sier? Ja! Det kjente landemerket med sine 324 meter gir deg en wow-følelse. "Beina" på tårnet er like store som hus. Jeg fikk oppleve solnedgangen i andre etasje. Utsikten over byen er ubeskrivelig. Romantisk. Dette var et øyeblikk jeg aldri vil glemme. Som en entusiastisk fotograf var jeg i fyr og flamme. Alle, og da mener jeg absolutt alle skulle ta en selfie med tårnet i bakgrunn, forgrunn og litt på siden. Selfie-sticks florerte sentrum. Noen skulle til og med hoppe over tårnet, meg inkludert. 

Ikke bare avsluttes verdens største sykkelritt i byen, men Paris har også verdens største museum. Louvre er det meste besøkte kunstmuseum. Museumet er så stort at du kan spasere i flertalls timer. Jeg hilste på "Mona Lisa". Hun holder seg godt. Det morsomme er at "Mona Lisa" er så lite, mens rommet det henger i er så stort. Her var det faktisk kø for å få tatt bilde av et bilde. Rart det der. 

Katakombene var en fryktinngytende opplevelse. Det er et omfattende system bestående av 300 kilometer underjordiske ganger, sjakter og rom. En del av dette benyttes som gravplass. De kaller det "Dødens Rike". Jeg gikk over 1 km med knokler fra mennesker på hver sin side. Det høres ganske sykt ut, og jeg ble litt syk innvendig. Kvalme og små brekkninger var et faktum. Men noen ganger må man heve seg over "sykdommen": Med små regndråper som traff bakken og stillheten kunne dette vært tatt ut av en skrekkfilm. Det passer bra fordi jeg liker skrekkfilmer. 

Disneyland avsluttet en magisk tur til Paris. Helt siden jeg var liten har Disneyland vært en drøm. Nå gikk det i oppfyllelse. Jeg tok high-five med Mikke Mus og sang karaoke med Langebein. Dette er et "land" som passer for barn og voksne. Det er veldig stort og består av to parker. Attraksjonene er spektakulære. Du tror ikke før du får se det. Jeg vil ikke fortelle noe mer, resten får være en hemmelighet. Jeg vil takke Paris, du er en vakker by.

Se bilder fra turen ved å trykke på linken: Paris.