2. mar, 2015

Skoletur til Praha

Seks smilende lærere og 67 spente elever reiste til Tsjekkias hovedstad, helt uvitende om hvordan dette ville gå. Det ble en uforglemmelig tur. 

En stor gjeng ventet spent på Gardermoen, Oslo Lufthavn. De ventet spent på en tur helt utenom det vanlige. Høy latter og god stemning rommet den store flyplassen. VG2 Medier og kommunikasjon skulle ha sin årlige tur til utlandet. De siste årene har skolen dratt til Praha, den historiske byen mest kjent for Karlsbroen og den astronomiske klokken. Det var ikke noe unntak i 2015. Jeg bidro som kontaktlærer. Mange av elevene har ikke vært på tur uten sine foreldre. De var derfor ekstra spente. Denne turen skulle bidra til økt sosial handlingskompetanse og faglige kunnskaper. 

Flyreisen gikk knirkefritt og beliggenheten i Praha var utmerket. Elevene ville heller se på byen enn å henge på hotellet. Det var et godt tegn. Praha byr på mange severdigheter og kulturelle happenings. Det er utrolig spennende å komme til en stor by for en 17-åring. Det husker jeg selv. I løpet av uken besøkte vi Knokkelkirken, vi fikk en guidet tur i Praha by, vi besøkte Kommunistmuseet, samt Modern Art Museum. Det var noe for enhver smak. Elevene skulle gjennomføre en fotooppgave underveis. Det likte de veldig godt. 

Tiden går veldig fort når man har det gøy. Det var alltid noe som skjedde. Jeg prøvde å ta en del bilder. Disse kan du se ved å trykke på denne linken Praha. Knokkelkirken var helt klart høydepunktet. Her kan man skue rester av om lag 40 000 skjeletter. Kirken var veldig spesiell, og elevene stod måpende foran skjelettene. Etter tre hele dager i Tsjekkia gikk reisen mot slutten. Vi avsluttet det hele med en koselig middag på "TGI Friday`s". Der feiret vi en av elevene som hadde bursdag. Dette var toppen av kransekaka. Skoleturen til Praha var en uforglemmelig tur.