25. jan, 2015

Fyrverkeri i Dublin?

Fem festlige ungdommer fra Norge dro til Dublin for å feire nyttårsaften. De håpet på et stort fyrverkeri, men det skulle være lettere sagt enn gjort. 

I Dublin arrangeres det en stor nyttårsfestival hvert år, som varer i tre dager. Alkohol, fest, alkohol og fest. Sa jeg alkohol og fest? Ungdommene kunne ikke gå glipp av denne eventen. Jons fyrverkeriavhengighet, Hans alkohollyst, Katarinas antatte sosiale behov, Marits snakkisskills og Øysteins (meg) trang til å hoppe i alle sammenhenger, gjorde Dublin til en perfekt destinasjon. Nyttårsfeiringen var planlagt og tilrettelagt. Eller var den det?

Den store kvelden hadde kommet. Ungdommene var gira, pumpa og punch på noe godt. De hadde bestilt bord på River Bar, et nokså fint spisested nede ved havna. Maten var bestilt og drinkene var rettet mot høyere makter. Salsamusikken i bakgrunn fikk rompene til å svinge i situasjoner der de egentlig burde være i ro. Ungdommene følte seg overdressed selv om de hadde på seg dress. Finstasen var et faktum og high fives ble utført hvert femte minutt. Ingen kunne sette demper på nyttårsstemninga. Det var flere irer som hadde på seg hettegensere og shabby bukser. Men de ble oversett, eller stirret vekk. Smilene og drinkene fylte rommet og skapte en fantastisk atmosfære.

2015 nærmet seg med stormskritt. 2014 hadde vært et fantastisk år for disse ungdommene. Vi tar en liten recap. Jon fikk et nytt gult slips til jul, Hans løftet 20 kg i benkpress, Katarina slo rekord på antall snapchats på et år, Marit snakket med Erna Solberg og Øystein ble alt for solbrent. Livet strålte. Klokka var 2359 og det var ett minutt til nyttårsfyrverkeriet. Trodde de. Gjengen ville varme opp ved å synge nasjonalsangen flerstemt. Alle telte ned til 2015. Fem. Fire. Tre. To. Eeeeeeen. "Happy New Year", ropte alle.

Gjengen kunne skimte få raketter i det fjerne. Skuffelsen var stor. De trodde at fyrverkeriet i utlandet var ekstraordinært. Men alkoholen visket bort skuffelsen etter få sekunder. Norske vikinger gir seg ikke så lett. Ungdommene laget et eget fantasifullt fyrverkeri. Blandingen av skuespillerskills og rakettlyder gjorde dette til en event i seg selv. Det ble et morsomt minne. Ungdommene fra Norge visste at 2015 ville bli et fantastisk år, for de hadde hverandre. Og det holder i massevis.