24. okt, 2013

Byen med Norges største festival

Trondheim er landets tredje største by og kan tilby festivalen "Uka". En måned i strekk er studentene i fyr og flamme. 

Annenhvert år arrangeres "Uka" i Trondheim by. Det er en hyllest til konsertlivet og de 30 000 studentene som omringer stedet. Hele oktober består av kulturelle events av ulike slag. I år kunne festivalen by på konserter fra blant annet Ryan Lewis og Macklemore og Calvin Harris. Jeg valgte to nasjonale artister fra Norge, som gjør stor suksess i inn- og utland. Nemlig Susanne Sundfør og Røyksopp. 

Med hele 5000 betalende fans ble konserten en stor suksess ved Den Dødes Dal. Sundfør synger klokkerent, samt at Røyksopp vet å slå på stortromma. Det at begge artistene hadde samarbeidet før var et stort pluss. Men det var ikke bare konserter som stod på timeplanen. Vi må selvfølgelig teste ut bylivet. Et sted kalt "Diskoteket" yret av liv. God musikk. Gode folk. God stemning. 

Blandingen av sjø, gammel arkitektur og storbyfaktor gjør Trondheim til en opplevelsesrik by. Jeg har bare vært der en gang før og husket lite av sentrum. Det ene jeg husket var Nidarosdomen. Et mesterverk. Videre synes jeg sentrum er en god blanding av kafeer og handlegater. Trondheim er definitivt en by jeg kommer til å besøke igjen.