1. aug, 2013

Avslappende Albena

Har du stiftet familie og vil besøke et rolig land, velg Albena og Bulgaria. Er du eventyrlysten og foretrekker nye opplevelser? Bli hjemme.

På østkysten av Bulgaria ligger Varna, en by med over 300 000 innbyggere. 40 minutter unna storbyen ligger et lite sted kalt Albena. Stedet har fine strender og vakker natur. Det er et alternativ til Sunny Beach. Albena har en gate med mange spisesteder og turistbutikker. Med unntak av noen klessjapper og en 6D-kino, samt et kasino, er det lite å gjøre. Turistene legger seg ved midnatt og står opp grytidlig. Partyfaktoren er null. Det samme med nattklubber. Null. Det er fint å ligge på stranda noen dager, men man blir fort lei. 


Innbyggerne i landet er heller ikke særlig gjestfri og hyggelige. Jeg prøvde å smile til mange jeg gikk forbi, men de så bare rart på meg. Mulig de misforsto og trodde jeg lo av de, men det var bare for hyggelighetens skyld. Jeg tror derimot at barna trives veldig i lille Albena. På stranda finner du tivoli, bittesmå sykler, iskrem til fire kroner og store lekeplasser. Bassengene er rettet mot barn og reiseguidene inviterer ungene til dans og andre morsomme aktiviteter. Siden det er så billig i Bulgaria, lever man som konger. Bokstavelig talt. 10 kroner for en øl. 50 kroner for en stor kjøttmiddag. Selv om denne bloggartikkelen virker veldig negativ, er det også mye postitivt. 

Gradestokken lå på ca 28 grader under hele oppholdet. Man svettet ikke ihjel, som i andre europeiske land på denne årstiden. Maten var god og det lokale ølet smakte fortreffelig. Å kjøre vannscooter var selve høydepunktet. Fart og spenning. Et annet høydepunkt var da vi skulle reise med et lite traktortog ned til stranden. En liten hump i veien kunne skade rumpeballene betraktelig. Jeg tror at barnefamiliene liker Albena, men for ungdommer er det mange andre steder å reise. Og for all del, ikke dra med Ving uspesifisert. Det kan skape negative konsekvenser.