19. apr, 2013

Topp 3 steder

Jeg har opplevd mange land og nye kulturer. Australia, USA, Japan, Kroatia og Kypros er noen av favorittene. Gjennom mine reiser kan jeg ranke topp tre steder. 

Nummer 3 - Dubrovnik, Kroatia
Et paradis. Et sted uten bekymringer. Så mye kultur, men samtidig mye sol og strender. Dubrovnik er en by med strålende atmosfære. Du kan studere den gamle arkitekturen, dra på båttur, eller slappe av med interessante matretter. Innbyggerne er veldig koselige. De hjelper deg og gir deg respekt. Du tror alt er en drøm. Tiden går alt for fort. Kroatia kommer høyt opp på lista. Det gode utelivet er også et pluss i Dubrovnik.

Nummer 2 - Uluru, Australia
Midt i det store landet finner du et øde sted. Og da mener jeg øde. Ørken, flygende gresshopper og irriterende fluer omringer kroppen din. Uluru er beregnet, som en stein, men ligner på et fjell. Jeg gikk rundt Uluru med 40 varmegrader rett i fleisen. Det var en drikkestasjon rundt hele steinen, som var ca. 10 km lang. Det var en stor opplevelse, selv om historien høres ubehagelig ut. Du kommer nesten ikke lenger bort fra Norges land.

Nummer 1 - Tokyo, Japan
Tokyo kroner øverst på listen. Byen er regnet som verdens største og gir deg et kultursjokk. "Lost in translation" er stikkordet. Nesten ingen forstår engelsk. Japanerne har helt andre tradisjoner og regler. Uten en guide kan du lett gå deg vill. Byen har en grensesprengende arkitektur. Alle spiser sushi og synger karaoke. Innbyggerne tar alltid gruppebilder og lever etter strenge regler. Jeg bodde hos en japansk familie, for en dag. Det var en av de beste dagene i mitt liv.