7. apr, 2013

The Big Apple

New York er like stor som alle sier. Hvis ikke større. Tre unge nordmenn fikk oppleve storheten på nært hold. Til tider litt for nært. 

Jeg, Ivar og Vermund bodde på The Holland Hotel i New Jersey. Et lite strøk (i forhold til Manhatten), 15 minutter unna NYC. Den første dagen på amerikansk jord, og gutta fra lille Norge ble stoppet av tre politibiler grunnet trespassing. Vi gikk fire meter, for langt. FIRE METER og helvete brøt løs. Skiltet, som viste vei forbudt var gjemt bak et gjerde. "Veldig bra jobba", sa en ironisk Yeyo. Typisk amerikansk og utrolig latterlig. Politimannen sa: "Could you not read". Jeg ble i det øyeblikket fly forbanna. Jeg kunne likevel ikke være frekk mot politimannen. En god start på byoppholdet. 


Etter denne hendelsen gikk det bare en vei. Heldigvis oppover. Vi nådde toppen av Rockefeller Center og speidet over den vakre skyskraperbyen. Det var en fantastisk følelse. Videre gjorde vi det alle turister "MÅ" gjøre. Se The Statue of Liberty, kjøre båt under Brooklyn Bridge, og oppleve 9/11 Memorial. Nummer en opplevelse for meg var Central Park. En vanvittig vakker park, der musikere spiller og du kan ta livet helt med ro. Et annet høydepunkt var Times Square. Du har sett den berømte plassen på film. Store reklameskilt. Vanvittig mange folk. Alle vil feire nyttårsaften her. En stor turistmagnet.

New York består av vanvittig mange spisesteder og butikker, og det er lett å gå i turistfella. Vi dro opp til Harlem, nord på Manhatten. Her var det nesten ingen turister, og du så stereotypiske amerikanere med parykker og amerikansk dialekt. Konge. Coney Island, som ligger utenfor Manhatten var også en stor suksess. Her finner du strand og karuseller. Et must, for de lekne sjeler. Comic clubs er også til å anbefale. Du møter oppadkommende stjerner og ler deg skakk ihjel. 

Jeg og gutta likte New York. Veldig. Selv om det var politi overalt, kunne vi føle oss trygge. Alle de gule drosjene gjorde det enkelt å komme seg hjem. Metroen var også et fint alternativ. I løpet av syv dager fikk vi gjort masse. Egentlig alt og mer til. Vi gikk på NHL-kamp og så nordmannen Mats Zuccarello spille, for New York Rangers. Enda et stort øyeblikk. Det var siste krona på verket. Med en ny Ipad 4 i kofferten vente vi snuta hjemover. Et minne for livet? Helt klart.