19. mar, 2013

Amerikansk reisefeber

Om akkurat en uke står jeg, Vermund Heggland og Ivar Sletta ved Empire State Building, og skuer over folkemassene. Forventningene er skyhøye.

New York er neste store destinasjon, for Yeyo og Co. Etter uendelige timer med serietitting fra storbyen, er vi enige om en ting. Endelig. Endelig skal vi spise lunsj i Central Park. Endelig skal vi stå midt i folkemengden ved Time Square. Endelig skal vi ta et bilde av frihetsgudinnen. Endelig. Guttegjengen har tidligere besøkt Los Angeles og San Francisco. Den gang snakket vi om The Big Apple. Fem år har gått siden den gang.

Når man hører ordet New York føles alt så stort. Bygningene er skyhøye. Gatene er lange. Menneskene er mange. Siden jeg har vært i Tokyo, trenger ikke denne byen bli noe større. Det er den heller ikke. Vi skal skape morsomme historier, enten det er å møte kjendiser. dra på basketballkamp, eller prøve utallige matretter. Hvem vet? Kanskje vi ser Barack Obama. Kanskje vi ser Scarlett Johansen. Vi satser på begge to.

Jeg gleder meg mest til å spasere rundt i byen, og se på alle menneskene. New York er kjent for kultur og mange events. Som fotograf, skal jeg være en flue på veggen. Det er hundre prosent sikkert at tre gutter fra Norge, vil ha et greit alkoholinntak når sola er borte. En fest skader ikke i ny og ne. Vi skal bli kjent med lokalbefolkningen. Vi skal bli kjent med veiene. Vi skal bli kjent med New York!!